Wanneer wilde bloemen zaaien?

wanneer wilde bloemen zaaien, inheems, uitheems, nieuwsbrief, bloemenmengsel,

Wanneer je wilde bloemen moet zaaien hangt af van een aantal factoren. Is het een eenjarig of een meerjarig bloemenmengsel? Hoe vaak wordt de grond vochtig gehouden? Hebben wij in Nederland een droge periode achter de rug? Voordat we hier verder op ingaan eerst een aantal algemene tips om jouw bloemenmengsels goed te laten groeien.

Hoe wilde bloemenzaden zaaien?

  • Maak de grond onkruid vrij
  • Zaai niet dieper dan de dikte van het zaad
  • Zaai max. 1,5 gram per m² (15 kg/ha)
  • Zaai breedwerpig uit de hand
  • Hark de zaden in
  • Houd de grond gedurende 2 weken vochtig (kiemproces)
  • Na 2-3 maanden komt het op
  • Moment van zaaien – hierin onderscheiden we twee soorten ten eerste:
  • Meerjarige bloemenmengsels – het hele jaar en bij voorkeur tussen half augustus en half oktober
  • Eenjarige bloemenmengsels – alleen zaaien in het voorjaar vanaf maart tot medio juni

Hieronder gaan we wat dieper in op de soorten bloemenmengsels.

Bekijk nu ons populairste product: Akkerrandenmengsel Meerjarig

bloemenmengsel kopen, Herbaseeds, bloemenmengsel, inheems, bijenmengsel, vlindermengsel, uitheems, wilde planten zaden, wilde planten zaaien, bloemenzaden, goedkoop, voordelig
Draag bij aan de biodiversiteit

Eenjarige bloemenmengsels

Eenjarige bloemenmengsels bloeien meteen in het jaar van inzaaien. Deze mengsels kiemen vrij snel en kunnen het beste worden gezaaid in het voorjaar vanaf maart tot medio juni. Op deze manier heb je een prachtige bloei later in de zomer.

Meerjarige bloemenmengsels

Deze bloemenmengsels kan je het gehele jaar inzaaien en bij voorkeur tussen half augustus en half oktober. Zorg als je zaait voor voldoende vocht want anders drogen de jonge kiemplanten uit. Zeker na een drogere periode is dit erg belangrijk. Wilde plantenzaden kiemen niet meteen, deze wachten af totdat de juiste natuurlijke omstandigheden er zijn. Het eerste jaar zul je er niet veel van zien, maar als het einde van het jaar nadert zal je blij zijn met de investering die je hebt gedaan.

Bloemenmengsel.nl heeft een breed scala aan bloemenmengsels waaronder eenjarige en meerjarige. Voor iedere toepassing een mengsel. Daarnaast verkopen wij ook losse bloemenzaden zoals zonnebloemen en klaprozen. Creëer jouw eigen prachtige tuin met één van onze bloemenmengsels of zaden. Bekijk ze allemaal hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn winkelmand
Categorieën