fbpx

Wanneer wilde bloemen zaaien?

wanneer wilde bloemen zaaien, inheems, uitheems, nieuwsbrief, bloemenmengsel,

Wanneer u wilde bloemen moet zaaien hangt af van een aantal factoren. Is het een eenjarig of een meerjarig bloemenmengsel? Hoe vaak wordt de grond vochtig gehouden? Hebben wij in Nederland een droge periode achter de rug? Voordat we hier verder op ingaan eerst een aantal algemene tips om uw bloemenmengsels goed te laten groeien.

Hoe wilde bloemenzaden zaaien?

  • Zaai diepte – 0,5 cm tot 2 cm;
  • Zaai tip – Houd de grond gedurende de eerste twee weken vochtig (kiemproces);
  • Moment van zaaien – hierin onderscheiden we twee soorten ten eerste:
  • Meerjarige bloemenmengsels – het hele jaar en bij voorkeur tussen half augustus en half oktober;
  • Eenjarige bloemenmengsels – alleen zaaien in het voorjaar vanaf maart tot medio juni.

Hieronder gaan we wat dieper in op de soorten bloemenmengsels.

Eenjarige bloemenmengsels

Eenjarige bloemenmengsels bloeien meteen in het jaar van inzaaien. Deze mengsels kiemen vrij snel en kunnen het beste worden gezaaid in het voorjaar vanaf maart tot medio juni. Op deze manier heeft u een prachtige bloei later in de zomer.

Meerjarige bloemenmengsels

Deze bloemenmengsels kunt u het gehele jaar inzaaien en bij voorkeur tussen half augustus en half oktober. Zorg als u zaait voor voldoende vocht want anders drogen de jonge kiemplanten uit. Zeker na een drogere periode is dit erg belangrijk. Wilde plantenzaden kiemen niet meteen, deze wachten af totdat de juiste natuurlijke omstandigheden er zijn. Het eerste jaar zult u er niet veel van zien, maar als het einde van het jaar nadert zal u blij zijn met de investering die u heeft gedaan.

HerbaSeeds heeft een breed scala aan bloemenmengsels waaronder eenjarige en meerjarige. Voor iedere toepassing een mengsel. Creëer uw eigen prachtige tuin met één van onze bloemenmengsels. Bekijk het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Menu
Close

Mijn winkelmand

Close

Favorieten

Close

Categorieën